Известие

Collapse
No announcement yet.

Спънат демараж...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Радиатора ми е на ~1г. нов и с климатика държи ~90гр., даже и малко надолу, просто има значение очевидно или само при мен е така. Преди веднага отиваше на 100гр.

Дори сега в жегите много трудно отивам на 100гр., може би това с водостуйката е добро решение за чистене и на двата радиатора, не знам това не съм го правил.
    sigpic
    ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
    0889 636 093

Comment

Колега, вярно, че съм с печка, но като пуснеш климата перката трябва да се включи, което поне при мен охлажда и мотора, като цяло. По пътя на логиката не би следвало да работи на по- висока температура. Няма кола измислена да работи на 100 градуса. При мен праблема идваше при рязко ускорение от пр. 140 до 180-200 км. в час. Тогава стрелката гонеше 100-те градуса. При тази температура всички гарнитури се пекат! Оказа се първата степен на перката.
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Alamo
        Да бе и тоя с пасата си мислеше така 1,9 ТДИ комби Б5 ако не ме лъже паметта, 130коня с не-знам-колко си червени букви на ТДИ-то. Страшно беше убеден, че ще направи по-добър старт, ама на практика на 400м друго излезе Гонката не беше на път, а на отделена асфалтова площадка без движение. НАистина дизела прави впечатление за по-добър старт заради големия въртящ момент на ниски обороти, ама колко от нас всеки път тръгват на високи обороти? 1,9JTD също доста лъже, че ускорява по-добре.
        А, ето, сам си отговори на въпроса. Пък и аз от самото начало говоря за съвсем първите метри, и то при НОРМАЛНО потегляне, а не в готовност тип пистов старт, с оборотите в лютото и потегляне, от което съединителя и гумите плачат... при въпросното нормално потегляне, никоя сила на земята не може да ме убеди, че ТС не е муден в най-ниските обороти...

casillas, аз ли нещо съм се объркАл, или говорех за старт от място? Какво общо имат тук тези 160+ по двупосочен път (браво, похвално, истински герои сте, като карате така)??
        Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Не разбрах последно нормално ли е, или не е нормално това невървене в ниските обороти, понеже имам същия проблем като колегата Milev86, а мненията очевидно са различни. Според мен не е нормално чак толкова да се чуди и мисля да я закарам на сервиз, въпреки че този проблем явно е често срещан.
          http://www.youtube.com/watch?v=ePjq6MqNOdo
          159 1.9JTDm
          156 1.8TS ...exxxx
          145 1.4TS ...exxxx

Comment

Ами няма как да се даде еднозначен отговор, щото никой не знае на вас точно каква ви е преценката за "невървене". Да сравнено с примерно VW Polo 1.2 в най-ниските обороти ТС-а е малко по зле, но не чак толкова трагично според мен. За някой карали други коли с късички скорости и малки двигателчета и сега качвайки се на 2.0 ТС с уж 150кс... може да им се стори проблем това невървене. А пък може и да има проблем наистина, ама това няма как през форума да се опише колко точно не върви в ниските, освен някое клипче да се снима.
            147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
            Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
            156 2.4 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от Geri_ms Покажи съобщение
              Не разбрах последно нормално ли е, или не е нормално това невървене в ниските обороти, понеже имам същия проблем като колегата Milev86, а мненията очевидно са различни. Според мен не е нормално чак толкова да се чуди и мисля да я закарам на сервиз, въпреки че този проблем явно е често срещан.
              Не е нормално. При мен като е студен мотора ускорява много мудно до 2700-3000 оборота, след това се отпушва. под мудно разбирам 1 предавка ход на педала на газта до половината. Като загрее с леко натискане на газта пак на 1-ве си ускорява нормално. Диагностиката нищо не показва. На мен не ми пречи, а и не искам да я водя на "майстори" дето ще сменят половината и карантии за над 2000лв и пак няма да решат проблема
              Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

На 1.8-цата че и на двойката до 99-та година които са още с първия си софтуер този проблем няма да се реши и при 1000 майстори да отидете. Моторите 144 к.с. и 155 к.с. имат по над 4 обновления на софтуера. Всички тези проблеми са поизчистени в последните им версии. Това давене сутрин е оправено, както и някои други дреболии по запалването дори

Тези които сте 97, 98, 99-та година е много вероятно да не сте ъпдейтвани никога. Един ъпдейт с последна версия или направо един ремап с последната версия ще ви решат проблемите тотално
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Тс-ите са си спрели отначало....СРАВНИТЕЛНО!
                  Това не пречи някой да има проблем с разните му там хиляди видове датчици и колата му да е допълнително спряла...
                  156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Geri_ms Покажи съобщение
                    За твое успокоение (а и за тези, дето се чудят) - края на април имах възможността да направя тест с последния Пасат Б7, 2-литровия дизел 140 коня, автомат + блу моушън (да се подразбира - КЕРС, за който следи Ф1 и знае що за чудо е това). Ами дори и той в най-ниските обороти при самото потегляне мисли и се чуди какво да направи, преди да те залепи на седалката. Макар и в доста по-ниска степен, такава "дупка" усетих и при последната БМВ 5 серия (Ф10), хем там говедото, освен EfficientDynamics системата (и това е КЕРС, ама на БМВ), беше с бензинов 3.5 литра туин турбо, което уж още от празния ход би трябвало да ти маха главата... е да, ама не баш съвсем, нали...
                    Така че карай и си свиркай.
                    Ако чак толкова се притесняваш до каква степен е замислянето - мини да пием по кафе, аз през деня съм в Гео Милев, и пробвай моята каляска, да си направиш сравнителен анализ.
                    Две черни перли...

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                      За твое успокоение (а и за тези, дето се чудят) - края на април имах възможността да направя тест с последния Пасат Б7, 2-литровия дизел 140 коня, автомат + блу моушън (да се подразбира - КЕРС, за който следи Ф1 и знае що за чудо е това). Ами дори и той в най-ниските обороти при самото потегляне мисли и се чуди какво да направи, преди да те залепи на седалката. Макар и в доста по-ниска степен, такава "дупка" усетих и при последната БМВ 5 серия (Ф10), хем там говедото, освен EfficientDynamics системата (и това е КЕРС, ама на БМВ), беше с бензинов 3.5 литра туин турбо, което уж още от празния ход би трябвало да ти маха главата... е да, ама не баш съвсем, нали...
                      Така че карай и си свиркай.
                      Ако чак толкова се притесняваш до каква степен е замислянето - мини да пием по кафе, аз през деня съм в Гео Милев, и пробвай моята каляска, да си направиш сравнителен анализ.

Може . Иска ми се да се кача на друга, за да направа сравнение
                      http://www.youtube.com/watch?v=ePjq6MqNOdo
                      159 1.9JTDm
                      156 1.8TS ...exxxx
                      145 1.4TS ...exxxx

Comment

Скоро гледах предаване на FIFTH GEAR правеха тест на ферари 430 скудерия .отзивите бяха че до 3500 оборота е по послушна и от фиат 500 !
                        А туин спарковете не са никак спънати .кола с по слаб двигател трудно би и взел старта . Бях свидетел на гонка по булеварда между 156 и пасат 2000 г .за 250-300м алфата беше с кола и половина пред пасата .така че не ги подценявайте !

Comment

Е той ТС, като зацепи високите обороти - получава шут отзад и излита. То това никой не го и оспорва. Говорим за ниските, дето при нормално каране и потегляне, колата си е мислител там...
                          Две черни перли...

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                            Е той ТС, като зацепи високите обороти - получава шут отзад и излита. То това никой не го и оспорва. Говорим за ниските, дето при нормално каране и потегляне, колата си е мислител там...
                            Именно. До 3 000 об натискам педала докрай с идеята, че ще отпуши....не! До 3000 оборота, независимо на коя предавка е - подритва, глъхне...все едно нещо някъде е запушено и едвам-едвам...докопа ли ги обаче 3 000 оборота....майкооооо....особено ако съм й сипал хубав бензин...лелеееее верно като самолет.
                            Стигнах до извода, че трябва на първа да сменям на около 4 000 оборота и така на всяка една, за да може да нямам засечки и да си зацепва направо на 3 000. Ама така разхода ще ми стане, като на КАМАЗ
                            ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
                            DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Да използвам темата.
                              От известно време(около месец),не усещам рязкото дърпане след 2700-3000оборота. Колата пак си набира до 7200об. ,но по -плавно, не е като преди. Дебитомера ми е здрав и вариатора не трака.

Comment

Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщение
                                Да използвам темата.
                                От известно време(около месец),не усещам рязкото дърпане след 2700-3000оборота. Колата пак си набира до 7200об. ,но по -плавно, не е като преди. Дебитомера ми е здрав и вариатора не трака.
                                Кофти гориво?! Принципно карам с 95-с добавки от ОМВ и дърпа доста. Ако сложа друго или обикновен - не дърпа така рязко.
                                ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
                                DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Working...
                                X